Bambook classic notebook
Terug naar de blog

Uitwisbaar notitieboek: Iets voor jou?

Geplaatst in Bambook

11 redenen waarom een uitwisbaar notitieboek iets voor jou is

Ondanks het digitale tijdperk, zijn notitieboekjes nog altijd onze beste vriend. Met pen op papier schrijven is soms gewoon heel erg fijn. Het geeft rust, kan voor nieuwe inzichten zorgen, en het helpt ook als je dingen moet onthouden. Het nadeel is alleen dat de pagina’s vol komen te staan met notities die we later niet meer nodig hebben. Na een tijdje is het het boekje vol en verdwijnt hij in je prullenbak of kast. Toch maar weer een nieuwe kopen. Dat kan duurzamer en efficiënter! Herkenbaar? Dan is een Bambook whiteboard schrift iets voor jou.

Wat is een Bambook uitwisbaar notitieboek?

Het concept is heel simpel: een schrift met dezelfde eigenschappen als een whiteboard. Op een whiteboard kun je eindeloos schrijven en weer wissen. Maar om nu overal een whiteboard naartoe te sleuren is weer niet zo handig.

Het beste van beide werelden

Een Bambook is een uitwisbaar notitieboek met pagina's van FSC gecertificeerd papier. Ze zijn met een laklaagje bewerkt waardoor ze volledig uitwisbaar zijn (én niet afgeven). Net zoals een whiteboard, maar dan lekker licht dus je neemt ‘m makkelijk overal mee naartoe. De 20 uitwisbare bladen worden bij elkaar gehouden door middel van een ringband. Je kunt het boekje op deze manier volledig openklappen en plat leggen.

Bambook on the go

Hoe werkt een uitwisbaar notitieboek?

Bij elke Bambook krijg je gratis een speciale stift waarmee je op het whiteboard papier kunt schrijven. De inkt droogt in 8-10 seconden. Zo blijven je aantekeningen goed staan en veeg je ze niet per ongeluk uit. Klein spelfoutje gemaakt? Deze kun je gemakkelijk corrigeren met de gum op de achterkant van de pen. Voor het wissen van de volledige pagina gebruik je een licht vochtige doek. Het gaat er snel af en er blijft geen inkt achter. In deze blog lees je meer over het schoonmaken van je Bambook.

"Klinkt handig, maar wat als ik toch een notitie wil bewaren?" Geen probleem! Met de bijbehorende Bambook app kun je alle volgeschreven pagina’s ook makkelijk inscannen en op je telefoon of in de cloud bewaren.

Uitwisbaar schrijven in 5 simpele stappen

Zo simpel is het:

  • Stap 1: Schrijf op de pagina met de bijbehorende Bambook pen
  • Stap 2: 1… 2… 3… 4… 5… 6… 7… 8… en de inkt is alweer droog! Je kunt dan je hand over de pagina bewegen of je boekje sluiten, zonder dat je vlekken maakt!
  • Stap 3: Digitaliseer je notities met de gratis Bambook scan app.
  • Stap 4: Notities opgeslagen of heb je ze niet meer nodig? Wis de inkt dan uit met een licht vochtig doekje met een beetje water.
  • Stap 5: Gebruik de pagina weer opnieuw!
"Een uitwisbaar whiteboard schrift: Is dat iets voor mij?"

We horen je denken: “een uitwisbaar schrift: heb ik dat nou echt nodig in mijn dagelijks leven?” Een uitwisbaar notitieboek van Bambook is zeker iets voor jou, als je:

1. Veel snelle aantekeningen tussendoor maakt
Na een tijdje is je schrift vol. Vol met mooie (aan)tekeningen die je graag bewaart, maar waarschijnlijk ook vol met losse krabbels, ad hoc taken en hersenspinsels. De meeste dingen die je opschrijft zijn alleen op die dag belangrijk (zoals to do’s), maar niet noodzakelijk om later nog eens terug te lezen. En al die snelle notities tussendoor zorgen samen voor een hoop papierverspilling. Een uitwisbaar schrift is de ideale oplossing: gewoon wissen en klaar voor hergebruik!

2. Zelf je whiteboard schrift wil samenstellen en indelen.
Notitieboekjes. Je hebt ze in alle soorten en maten. Maar eentje vinden die helemaal bij jouw persoonlijke werkwijze past, blijkt vaak toch lastig. Met Bambook kun je de pagina’s zelf samenstellen naar jouw wensen. Daarbij wordt het boekje letterlijk speciaal voor jou gemaakt in onze werkplaats waar Patrick hoogstpersoonlijk de pagina’s bij elkaar zoekt.

3. Gek bent op het maken van lijstjes
Lijstjes maken: we love it! Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, wensenlijstjes... Met een uitwisbaar schrift hoeft dat niet meer op 101 rondslingerende papieren velletjes of in losse schriftjes. Met de Bambook app kun je al jouw lijstjes op één plek bewaren.

Making lists in Bambook notebook

4. Van overzicht en structuur houdt
Een uitwisbaar notitieboek zorgt voor rust en overzicht. Geen rommel op je bureau met losse blaadjes of post-its die je binnen de kortste keren weer kwijtraakt. Vanaf nu heb je nog maar één uitwisbaar notitieblok nodig.

5. Elke dag of week graag met een schone lei begint
Aan het einde van de dag een volledig afgevinkt lijstje. Check! Dat blijft toch echt een heerlijk gevoel. Vervolgens wis je het lijstje uit en maak je een nieuwe voor de volgende dag. Nooit meer afgeleid door oude prikkels, maar altijd met een schone lei de dag of week starten!

6. Een perfectionist bent
Ben jij een enorme perfectionist? In een uitwisbaar schrift is het niet erg om te ‘kladden’. Je kan het altijd weghalen zonder dat je een berg papier verspilt. Doordat er geen druk is om het gelijk perfect te doen, ervaar je ook geen drempels om je ideeën de vrije loop te laten gaan.

7. Graag veel schrijft zonder papierverspilling
Schrijven met de hand is belangrijk. Het heeft een helende werking, zorgt dat je beter verbanden kunt leggen en het helpt bij informatieverwerking en concentratie in het algemeen. Bij Bambook zijn we daarom groot fan van de combinatie tussen fysiek schrijven en digitaal werken, maar dan natuurlijk wel zonder verspilling. Win-win-win! Meer lezen over deze gouden combinatie? Check deze blog ook eens. 

8. Linkshandig bent
Je vraagt je misschien af: “Veeg ik de inkt als linkshandige niet per ongeluk uit?” Doordat de inkt snel droogt, wis je de tekst niet per ongeluk uit wanneer je hier met je hand overheen veegt. Brent - één van de oprichters van Bambook - is zelf linkshandig. Hij geeft vaak als tip mee om het boekje een beetje schuin te leggen. De notepad met ringband aan de bovenkant is bij uitstek geschikt voor linkshandigen.

Lefthanded person writing in his Bambook notebook

9. Nooit meer je notities wil kwijtraken
Ben je al die notitieblaadjes die ergens rondslingeren en je nooit terugvindt beu? Dan is Bambook zeker iets voor jou! Met de Bambook app bewaar je al je notities op één plek en kun je ze gemakkelijk weer terugvinden.

10. Een positieve impact wil maken
Naast de stapels papier die je bespaart, plant je me jouw aankoop van een Bambook ook een boom op Madagaskar én jouw Bambook wordt met de hand in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door een Bambook aan te schaffen, maak je dus op verschillende vlakken een positieve impact!

11. Geld wil besparen
Bambooks zijn duurzame boekjes die, als je er zorgvuldig mee omgaat, jarenlang meegaan. Hierdoor bespaar je op de aanschaf van nieuwe materialen zoals schoolspullen, notitieblokken en opbergmappen. Op de lange termijn, scheelt dit flink in de kosten.

Overtuigd van de voordelen?

Naar de webshop
Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews