NL
Taal
Français English Nederlands Huidig
Scanning meeting notes with Bambook app
Terug naar de blog

Slimmer schrijven: de ultieme workflow

Geplaatst in Productiviteit

Papier vs digitaal:

Wat is de ultieme workflow?

Jouw workflow. Vertel eens! Je wil een notitie maken, je to do list aanvullen of een belangrijke reminder opschrijven. Pak je pen & papier? Of heb je je telefoon al ontgrendeld? Ongetwijfeld heb jij een voorkeur. Digitale notitiemaker vs. klassieke schrijfliefhebber: in deze blog ontdek je waarom het niet óf óf is.

Wat is de optimale workflow?

Bambook: het beste van twee werelden. De optimale workflow draait om een efficiënte informatieverwerking. Daarom combineren we bij Bambook de voordelen van het fysieke schrijven, met de voordelen van het digitale werken. De nadelen van beiden gaan de shredder in!

Deze workflow met uitwisbaar schrijven werkt als volgt. Het verzamelen en verwerken van al je informatie ging nog nooit zo gestructureerd. Kijk maar!

1. Verzamelen in je Bambook
2. Verwerken in de gratis Bambook app
3. Filteren: Uitwissen & hergebruiken

Uitwisbaarschrijven

Wat zijn voordelen van je workflow op papier?

1. Schrijven = fijn voor het brein! Met name voor de informatieverwerking. Aantekeningen maken op papier is bewezen beter voor je. En zoals je in deze blog leest heeft fysiek schrijven nog 6 grote voordelen.

2. Tijdens een meeting of interview zijn aantekeningen op papier prettiger dan een scherm. Zo voorkom je een gevoel van desinteresse, verveling of afleiding.

3. Praktisch: de batterij is nooit leeg. Geen gedoe met stopcontacten en je nét te korte snoer.

Wat zijn de nadelen van je workflow op papier?

1. Geen centrale informatieplek. Je hebt al gauw meerdere notitieblokken, losse papieren en een stapel bonnetjes.

2. Informatie is lastig terug te vinden. Werknemers zijn tot wel 20% van hun werktijd bezig met het opzoeken van informatie. Bizar! Al dat geblader is tijdverlies.

voordelenvanschrijven

Wat zijn de voordelen van je digitale workflow?

1. Je kan informatie bundelen & ordenen.

2. Documenten vind je snel terug. Efficiënt!

Dan klinkt een digitale workflow als de oplossing. Toch? Niet helemaal waar.

Wat zijn de nadelen van je digitale workflow?

1. Informatie overload. De digitale workflow kan chaotisch zijn, juíst omdat je ruimte unlimited is. Ofwel: je slaat een hoop onzin op waardoor het je achteraf tijd kost om alles uit te zoeken en te filteren. Wat was ook alweer relevant? 1x in de zoveel tijd moet de bezem er doorheen en dat is een tijdrovende klus. Want ja, ook jij hebt documenten in 5 versies, losse downloads en bestanden zonder naam.. Digitaal werken lijkt vooral heel overzichtelijk omdat je bureau leeg is, maar die oneindige hoeveelheid mapjes klik je liever niet aan.

2. Focusverlies. De nieuwste snufjes & apps: gaaf, maar voor je het weet ben je met 8 verschillende tools aan het werk. Procesoptimalisatie is geen doel op zich. Houd het simpel, behoud je focus.

Werken met Bambook doe je zo

1. Verzamelen in je Bambook

Een Bambook is een ideale verzamelplek voor al je informatie. Met verschillend binnenwerk heb je de mogelijkheid om zowel schetsen, aantekeningen, to do lijsten, mindmaps als planningen te verzamelen op één plek. Je kan je Bambook precies samenstellen hoe je wil. The choice is yours.

2. Verwerken in de Bambook app

Verwerk je informatie in de Bambook app. Zorg ervoor dat je routine vindt in het verwerken van je informatie. Zo kan je ervoor kiezen om je to do lijst dagelijks bij te werken (te wissen wat is gedaan) en je schetsen wekelijks in te scannen. Scan je notities in onze app, plaats ze in een map met passende naam/kleur en synchroniseer met je favoriete cloudservice Google Drive of Onedrive. Je informatie is gelijk op de goede plek verwerkt!

3. Filteren, uitwissen & hergebruiken

De belangrijkste informatie gescand? Check, tijd om te wissen! Met een licht vochtige doek wis je je aantekeningen in een handomdraai uit. Gebruik je Bambook eindeloos opnieuw. Je bent efficiënt aan het werk, want je bepaalt direct welke informatie het waard is om in te scannen in de app - of dat je het uitwist. Zo ben je onbewust al aan het filteren. Daar ga je jezelf enorm veel tijd mee besparen op termijn.

Slimmer schrijven  

Waar we pen en papier de afgelopen jaren misschien zagen als ouderwets; is het dat allang niet meer. Sterker nog: je bent een stuk slimmer uit met pen en uitwisbaar papier, in combinatie met de Bambook app.

  • Je bewaart alleen de informatie die er écht toe doet. Geen onnodige afleiding! 
  • Je informatie verzamel je op één plek in je Bambook, die nooit vol raakt. Schrijven, scannen, uitwissen en eindeloos opnieuw gebruiken.
  • AVG proof op de werkvloer. Geen losslingerende papieren met privacygevoelige informatie.

Deze ultieme workflow gaat dus om het principe: verzamelen op (uitwisbaar) papier, digitaal verwerken in de app, en weer opnieuw gebruiken. Het beste van twee werelden. Ervaar zelf de nieuwe manier van schrijven en bestel vandaag jouw uitwisbare Bambook notitieboek. 

Saving notes in Bambook App

Meer tips voor je workflow?

Alsjeblieft.

Hé Bambooker! Mis het laatste nieuws niet, meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews