NL
Taal
Français English Nederlands Huidig
The Bambook marker
Terug naar de blog

Zo lang mogelijk schrijven met je Bambook stift

Geplaatst in Bambook

Tips en info voor je Bambook pennen

Zo heb je er zo lang mogelijk plezier van

Het moment waarvan je weet dat het ooit een keer gaat komen: je Bambook pennen begint te haperen. Moet je hem dan meteen weggooien en een nieuwe kopen? We vertellen je hier alles wat je over je Bambook stift moet weten én geven tips om alles eruit te halen wat erin zit. De inkt in dit geval!

Over de inkt van de Bambook stift

Over inkt gesproken. Nog voordat je deze alinea hebt gelezen is de inkt alweer droog. Ja echt! Binnen 8 seconden is de tekst die je in je Bambook hebt geschreven namelijk alweer droog. Zo vlekt de inkt niet wanneer je er met je hand overheen beweegt. Super handig! Dit betekent ook dat de inkt in de (punt van de) pen snel op kan drogen. Het is dus raadzaam om de dop meteen na het schrijven terug op je pen te doen. Zo voorkom je dat de inkt in de Bambook pen uitdroogt en zal gaan haperen.

TIP: doe de dop meteen terug op de pen, ook wanneer je even nadenkt of met een collega kletst!

Bambook Marker with hand

De inkt van mijn Bambook stift is uitgedroogd.

Wat nu?

Iedereen heeft wel eens een momentje nodig om echt goed op gang te komen, zo ook de Bambook pennen. Schrijft de stift niet meteen lekker? Vaak helpt het om even lichtjes op de pagina te drukken en te draaien met de punt van de stift. Zo komt de inktstroom weer op gang. Bang dat je de pagina’s van je mooie Bambook beschadigd? Even schrijven of lichtjes drukken op normaal papier kan ook goed helpen om de pen weer soepel te laten schrijven. Heb je nog wat oud papier over, zoals een stukje verpakking of een bonnetje? Gebruik deze dan! Weer wat extra papier bespaard!

TIP: schrijf of druk zachtjes op normaal papier om de inkt van je Bambook stift weer soepel te laten stromen!

Schrijft de stift niet goed meer?

Probeer deze lifehack!

Let op: altijd de dop d’r op

Let op: altijd de dop d’r op

Wat nu als de pen per ongeluk even zonder dop gelegen heeft en droog geworden is wat niet met bovenstaande tip te verhelpen is? Geen nood! Wanneer de stift niet té lang heeft kunnen uitdrogen komt de inkt met de volgende tip vaak weer op gang:

TIP: doe een drupje water in de dop van de stift, steek de stift terug in de dop en laat dit samen zo een nachtje op de kop (met de punt naar beneden) staan. Schrijf of druk hierna zachtjes op gewoon papier en je stift schrijft hopelijk weer als vanouds!

Mijn Bambook stift is leeg. Wat nu?

En als bovenstaande tips niet geholpen hebben maar je het liefst nog geen afscheid wilt nemen van je pen? Dat snappen we helemaal!

Goed om te weten is dat de Bambook stift een gemiddelde levensduur van zo’n 3-6 maanden heeft, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Dit is te vergelijken met de levensduur van een normale pen. Want aan al het goede komt op den duur een eind: de inkt in de pen raakt ooit een keer op.

Heb je het gevoel dat je pen niet gewoon een slechte dag heeft maar de inkt simpelweg op begint te raken? Dan hebben we ook hiervoor een oplossing: het hervulstation!

Nog minder verspillen?

Check het hervulstation
€ 8,99
Vul je (bijna) lege Bambook stift om nog meer verspilling te voorkomen!

Je Bambook pennen eindeloos hergebruiken met het hervulstation

Het hervulstation is een inktpot waarmee je je Bambook stift minstens vijf keer kunt hervullen. Hoe handig is dat?! Je klikt de pen in de opening van het hervulstation en laat hem daar een nacht in staan. Daarna laat je de pen even op gang laten komen door te schrijven/drukken op de pagina van je Bambook of op gewoon papier. Zo kunnen jij en je pen er weer een tijdje tegenaan!

Let op: het is belangrijk dat de pen niet helemaal leeg is wanneer je hem bij wilt vullen. De inkt uit het hervulstation heeft namelijk vocht in de pen nodig om zich aan op te kunnen trekken. Alleen op die manier kan de stift zich volzuigen met nieuwe inkt.

De Bambook stift, niet zomaar een stift

We horen je denken: jullie hebben het alleen maar over de inkt, hoe zit het met de rest van de pen?! Een van de andere kenmerkende onderdelen van de stift is natuurlijk het vilten gummetje op de achterkant. Wil je precies weten waarvoor je deze kunt gebruiken en hoe je het viltje schoonmaakt?

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews