NL
Taal
Français English Nederlands Huidig
Hoe maak ik mijn Bambook schoon
Terug naar de blog

Je Bambook schoonmaken

Geplaatst in Bambook

Alles wat je moet weten

over het schoonmaken van je Bambook.

Schrijven, scannen, wissen: hét geluk van iedere Bambooker. Maar hoe werkt dat laatste precies? We leggen het je uit aan de hand van veelgestelde vragen.

Wat maakt een Bambook uitwisbaar?

Ons uitwisbaar notitieboek is eindeloos herbruikbaar. Nadat je je belangrijke notities hebt ingescand met de Bambook app, maak je de pagina’s binnen een handomdraai weer schoon. Magie? Nee! De pagina’s zijn voorzien van een speciale coating (UV-lak) waardoor ze uitwisbaar zijn. Dankzij uitwisbaar schrijven heb je de beste schrijfervaring, maar géén papierverspilling. Pure logica dus! Samen schrijven we aan een nieuw hoofdstuk tegen papierverspilling.

Bambookuitwissen

Hoe werkt de Bambook stift?

Allereerst moet je weten hoe de Bambook stift precies werkt. De inkt uit deze pen is namelijk wateroplosbaar: wat betekent dat het verdwijnt wanneer het in aanraking komt met water. Achterop de pen zit een viltje. Deze is om kleine correcties aan te brengen, zoals het wissen van een letter of woord.

Hoe maak ik het viltje schoon?

Na verloop van tijd kan het zijn dat je wat zwarte vegen in je Bambook krijgt wanneer je met het viltje probeert te wissen. Geen paniek! Dit betekent dat het tijd is om het viltje te reinigen. Doe dit als volgt:

1. Vul een glas water met 1 cm warm water
2. Voeg baking soda toe en roer even door
3. Laat je stift met het viltje in het water even weken. Een paar keer op de bodem drukken en daarna goed afdeppen.

Je viltje is weer brandschoon!

Hoe moet ik mijn Bambook schoonmaken?

Omdat de inkt wateroplosbaar is, kan je je Bambook pagina's uitwissen met water. Gebruik hiervoor een licht vochtige doek of de Bambook Schoonmaakset. De Schoonmaakset is een etui met daarin een sprayflacon, een doekje en een spons. Let op: je sprayflacon is leeg, deze vul je zelf met kraanwater.

Voordelen van de Schoonmaakset

  • Onderweg altijd water om je Bambook uit te wissen
  • Sponsje en doekje bij de hand
  • Een stijlvolle etui met opbergruimte voor andere accessoires

Spray 2-3 keer op de pagina en ga er met het doekje of de spons overheen. Droog goed na. Let op: de pagina’s kunnen niet tegen teveel water. Ga voor licht vochtig, niet voor nat. Bij aantekeningen die al langer in je Bambook staan, kan je een drupje citroensap of afwasmiddel gebruiken.

Cleaning Kit

Hoe lang kan ik mijn notities laten staan?

Soms staan je notities zo lang in je Bambook, dat het schoonmaken iets meer boenwerk vereist. Onze tip is: laat je aantekeningen niet té lang laten zitten. Scan elke week of maand al je notities en zet ze in de Bambook app. Krijg je je tekst met water een een doekje niet weg? Voeg een drupje afwasmiddel of citroensap toe. Voila!

Ik heb per ongeluk met permanente marker erin geschreven, krijg ik dat nog weg?

Het kan gebeuren dat je per ongeluk met een permanente stift in je Bambook schrijft. Oeps! We hebben voor jou in deze blog allerlei middeltjes getest om het weg te krijgen. Spoiler: ​​Nagellak remover zonder aceton werkt het best.

Bambook Cleaning Kit

Inhoud Schoonmaakset

1x Bamboe sprayflacon
Let op, de sprayflacon is leeg! Het is de bedoeling dat je deze opendraait en zelf vult met kraanwater.

1x Schoonmaakdoekje
Licht vochtig maken

1x Magische spons
De spons is ideaal als je meerdere pagina’s tegelijk moet wissen of als je wat harder moet boenen omdat een tekst er al langer op staat.

 

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews