Bambook hardcover with your logo
Terug naar de blog

Alles wat je moet weten over het personaliseren van je Bambook

Geplaatst in Training

Een Bambook personaliseren

Hoe werkt dat?

De uitwisbare notitieboeken van Bambook kun je al vanaf 25 stuks bedrukken met jouw logo of in jouw huisstijl. Een notitieboekje is leuk voor je secretaresse, als bedankje voor je zakelijke relaties, vrijwilligers en medewerkers, of wat dacht je bijvoorbeeld van een onboarding gift? Met zo’n origineel en duurzaam geschenk maak je vast en zeker een (on)uitwisbare indruk! Een notitieboek personaliseren gaat gemakkelijk en snel. Benieuwd hoe het werkt? We leggen het uit aan de hand van de meest gestelde vragen.

 

Different sizes

Welke opties heb ik?

Stap 1. De kaft
Bepaal welke kaft je wil. Je hebt de keuze uit Original en hardcover. Lees hieronder meer over onze twee kaften en de mogelijkheden.

Stap 2. Het formaat
Beide opties zijn verkrijgbaar in A4, A5 en A6.

Stap 3. Het binnenwerk
Elke Bambook telt 20 uitwisbare vellen, 40 pagina’s in totaal. Kies de paginabedrukking die past bij jullie werkwijze. Je hebt de keuze uit: blanco, gelinieerd, een combinatie hiervan (links blanco/rechts gelinieerd), to-do list, geruit, dotted of bladmuziek. 

  • Standaard optie: één soort pagina bedrukking.

  • Tegen meerprijs: binnenwerk volledig zelf samenstellen. Keuze uit maximaal 4 soorten pagina bedrukking.

Ontdek hoe het werkt

Wat is het verschil

tussen de hardcover en Original?

Hardcover

De hardcover Bambook is een luxe uitvoering met een stevige kaft gemaakt van bamboe platen die tegen elkaar geperst zijn. Ga je voor de hardcover, dan laseren we jouw logo op de voorkant. Het Bambook logo staat standaard al gegraveerd op de voorkant cover (gecentreerd onderaan). 

Original

De Original is gemaakt van een stevig FSC gecertificeerd karton en is daarmee wat buigzamer dan de hardcover. Anders dan de hardcover kun je de Original helemaal in full-colour bedrukken. Je hebt de vrijheid om de voorzijde, achterzijde en de binnenkant van de kaft volledig zelf vorm te geven. Zo kun je het hele boekje in je eigen huisstijl ontwerpen.

Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Softcover vs hardcover

Wat zijn de mogelijkheden voor personalisatie?

Voor het personaliseren gebruiken we 2 technieken:

1. Lasergravure

Deze techniek passen we toe bij het personaliseren van een hardcover Bambook. Tijdens het graveren brandt de laser in de bamboe plaat en laat een ontwerp achter op het product. Hiervoor werken we dus met een silhouette/zwart-wit logo of ontwerp. Het zwarte gedeelte wordt gelaserd en het witte gedeelte blijft uitgespaard. 

Vraag je je af of jullie logo zich leent voor een lasergravure? We denken kijken graag met je mee! Door met verschillende dieptes te werken kunnen we nog wel 'kleurverschillen' terug laten komen in het logo. Daarnaast kunnen we met behulp van de laser erg gedetailleerd te werk gaan dus in de meeste gevallen valt er zeker een mouw aan te passen.

2. Full-colour bedrukken

Deze techniek wordt toegepast bij het personaliseren van de Original. Hierbij wordt het ontwerp met behulp van CMYK-kleuren gerealiseerd. Bij full-colour drukwerk heb je dus veel vrijheid, want alle kleuren zijn mogelijk.

 

Bambook being lasered

Ik wil aan de slag!

Wat zijn de vervolgstappen?

Indien je hebt gekozen voor de hardcover, hebben we alleen jullie logo als vector bestand nodig. Dit heeft de bestandsextensie .eps of .ai. Wij gaan vervolgens aan de slag met een laservoorbeeldje en bij akkoord, zetten we je order in productie. 

Indien je hebt gekozen voor een Original kun je al je creativiteit loslaten op een ontwerp. Deze ontvangen we graag als PDF bestand met 3mm afloop. Heb je hulp nodig met het ontwerp? Met alleen een logo kunnen we ook al een mooie Bambook maken. Wij helpen je graag om tot een uniek ontwerp te komen!  

Bekijk hier de aanleverspecificaties.

Hoe snel kunnen jullie leveren?

De exacte leverdatum bepalen we altijd in overleg. Omdat onze productie lokaal gedaan wordt, kunnen we redelijk snel schakelen. In de regel houden we 10 werkdagen aan na akkoord op het ontwerp. Heb je het sneller nodig? Laat het even weten. We denken graag met je mee. Zakelijke zendingen versturen we met DHL.

 

 

Hebben jullie ook wat voorbeelden

ter inspiratie?
Jazeker
Albert Heijn
Heineken
Mattel
Jagermeister
Elephant

Extra mogelijkheden

  • Wil je graag een hardcover maar toch nog een extra persoonlijke touch toevoegen? We kunnen ook een extra losse pagina toevoegen. 
  • Misschien nog een leuk idee: print een openingswoordje op de binnenkant van de kaft.
  • Corona-proof: De Bambooks kunnen individueel naar mensen thuisgestuurd worden als brievenbuspakketje.
  • Heb je een uniek idee? We denken altijd graag met je mee.

 

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews