NL
Taal
Français English Nederlands Huidig
Winkelmand
green friday
Terug naar de blog

Waarom Bambook niet meedoet aan Black Friday

Geplaatst in Duurzaamheid

Een zwarte dag voor het klimaat

Kopen, kopen, kopen! Black Friday is dé dag waarop we massaal de winkelstraten en webshops bestormen om koopjes te jagen. Dit leidt tot overconsumptie, een overvloed aan CO2-uitstoot, vervuiling van de oceaan en nog veel meer ellende... Kortom, een zwarte dag voor het klimaat. Dat kan (en moet) anders! Bij Bambook zetten we ons liever in vóór het klimaat.

Dus als je hier bent voor korting of een mooie Black Friday-deal: sorry, maar daar doen we niet aan mee. We leggen je graag uit waarom.

Green Fri-yay!

Gelukkig is er ook een tegengeluid in de vorm van Green Friday, yay! Op deze dag - vrijdag 26 november 2022 - willen we juist iets teruggeven aan de natuur. Geen shop till you drop, maar met elkaar zoveel mogelijk bomen planten. We moedigen je aan om bewuster en duurzamen te winkelen, want de natuur geeft zoveel meer terug dan korting. Om dat te vieren, planten wij een extra boom voor iedere aankoop die vanaf deze vrijdag via onze webshop wordt geplaatst. En dat doen we het hele weekend lang! Maar wij zijn niet de belangrijkste in dit verhaal, dat ben jij!

Join the Green Friday movement!

Doe mee:

kies dit jaar groen!

Op Green Friday maken we de wereld een stukje groener. En jij kan daaraan bijdragen! Benieuwd hoe?

  • Maak bewuste keuzes:
    • Bedenk voor jezelf: 'Heb ik dit écht nodig?' Natuurlijk, als je wasmachine vorige week kapot is gegaan, geven we je groot gelijk dat je deze met korting wil scoren. Maar het gaat erom dat je geen dingen koopt, puur om het kopen of omdat er nu een goed dealtje te scoren is.
    • Ga na of het eerlijk en duurzaam is geproduceerd en of je er lang mee gaat doen.
  • Laat zien dat het anders kan en inspireer nog meer mensen om voor groen te gaan.
  • Plant zelf ook bomen via Trees For All.
  • Compenseer! Gebruik het bedrag wat je bespaart hebt met je Black Friday korting om een goed doel of een duurzaam initiatief te steunen.
  • Past iets niet meer bij je en wil je daarom iets nieuws scoren op Black Friday? Geef je oude spullen een tweede leven door ze naar de lokale kringloopwinkel te brengen.

De beste deal voor jezelf

én voor de natuur

Korting is leuk op de korte termijn, maar heeft grote impact lange termijn. De kortingen vliegen je deze dagen om de oren en de verleiding is groot. Maar probeer toch bewuste keuzes te maken: samen zorgen we dat we de natuur niet overbelasten, maar juist iets teruggeven en bijdragen. Het beste voor jezelf en voor de planeet!

Dit weekend planten we 2 bomen per verkocht product

Samen maken we een positieve impact
Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 21 reviews