Writing with left in Bambook erasable notebook
Terug naar de blog

Bambook uitwisbaar notitieboek: linkshandig-proof?

Geplaatst in Bambook

Ik schrijf met links.

Werkt een uitwisbaar notitieboekje ook voor mij?

Notities maken en ze weer uitwissen wanneer je er klaar mee bent. “Klinkt als het meest praktische idee ever, maar werkt het ook voor mij als linkshandige?” Deze vraag krijgen we regelmatig en dat snappen we heel goed. Niets is vervelender dan een hand vol inkt.. Het korte antwoord is: jazeker! Bambook is ook geschikt voor lefties. Wil je weten hoe en waarom? Lees dan even verder.

Veeg ik de tekst niet per ongeluk uit?

Uitwisbare Bambook notitieboekjes hebben geen klassiek papieren pagina's, maar gelakte pagina’s waardoor ze op een whiteboard lijken. Met de speciale Bambook stift kun je hier al je notities opschrijven en gemakkelijk weer uitwissen. Bijkomend voordeel: met de Bambook pen glijd je over de pagina en de inkt vloeit makkelijk. Zo hoef je geen extra druk uit te oefenen als linkshandige, wat vaak bij een normale balpen wel het geval is. Als linkshandige schuif je natuurlijk wel met je hand over je geschreven tekst heen. “Veeg ik de tekst dan niet per ongeluk uit?”, is dan ook een van de meest gestelde vragen. Omdat de inkt binnen enkele seconden droogt, hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over het per ongeluk uitwissen van de geschreven tekst. Zodra de inkt volledig opgedroogd is (binnen 8-10 seconden), kun je er met je hand overheen gaan, zónder dat je vlekken maakt.

Klamme handjes?

Als je last hebt van klamme handjes, kan het zijn dat het toch niet he-le-maal vlekkeloos gaat. De inkt is namelijk wateroplosbaar en reageert dus op het vocht van je hand. Dit kun je voorkomen door je pen iets anders vast te houden en het schriftje een kwartslag links te kantelen. Houd je je pen bijvoorbeeld dicht bij de punt vast? Dan is de kans groter dat je de inkt aanraakt bij het schrijven en het zo per ongeluk uitsmeert. Tip: pak de pen hogerop vast!

Lefthanded notebooks

Welk soort schrift is het meest geschikt voor linkshandigen?

is best suited for left-handed people?

In principe zijn alle formaten uitwisbare notitieboekjes ook geschikt voor linkshandigen. Welke variant voor jou het meest geschikt is, hangt er een beetje vanaf waar je jouw Bambook voor gaat gebruiken.

Snelle aantekening of intensief schrijfwerk?

Wis(t) je dat Brent, een van de oprichters van Bambook, zelf ook linkshandig is? “Ik maak vooral korte aantekeningen, dus snelle notities bij (telefoon)gesprekken of to-do's. Hierdoor heb ik er eigenlijk nooit last van.” Maar bij intensief schrijfwerk, zoals journallen of samenvattingen schrijven, kan het door de snelheid wel voorkomen dat je toch stukjes uitveegt. De inkt is dan nog niet helemaal droog. Het kan even wennen zijn, maar probeer eens iets langzamer te schrijven. Hierdoor sta je ook langer stil bij de informatie en verwerk je het beter. Je hebt meer tijd om te filteren welke informatie écht belangrijk is. Win-win!

Zit de ringband niet in de weg?

Bij de A3 en A4 Notepad zit de ringband aan de bovenzijde, wat het schrijven nóg makkelijker maakt als linkshandige. De ringband zit niet in de weg én je hebt geen tweede pagina waar je arm op rust. Je kunt ook op z’n kop in een normaal notitieboek schrijven waardoor de ringband rechts komt te zitten (zie foto).

Spiral binding on the right hand side

Linkshandig zijn en uitwisbaar schrijven;

Hoe gebruiksvriendelijk is dat?

We hebben de ervaringen van een aantal linkshandige Bambook gebruikers voor je verzameld. Oordeel zelf!

Monica

"Omdat je gewoon wat aantekeningen en krabbels maakt heb ik geen last van vlekken in de Bambook en de inkt van de stift droogt ook snel (5 seconden). Geen probleem dus, top!"
- Beauty by Babs

“Schrijft lekker, werkt prima! De inkt van de pennen droogt ook zo snel dat ik als linkshandige geen last heb van inkt op mijn hand.”
- Nicky

“Eindelijk! Ik ben linkshandig en bij deze prachtige notepad heb ik geen last meer van de ringen. Ik ben er erg blij mee!”
- Harriët

Al 4 jaar schrijfplezier!

Als linkshandige was Monica sceptisch, maar nu niet meer!

Wat als het voor mij als linkshandige toch niet werkt?

Bij Bambook hanteren we een bedenktijd van 30 dagen. Mocht het niet bevallen of mocht je je bedacht hebben, kan je jouw order kosteloos terugsturen. Het liefst voorkomen we dit in verband met het extra transport en de bijbehorende uitstoot wat komt kijken bij het heen en weer sturen van een product. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het schrift cadeau te doen aan iemand anders! Er is vast een vriend(in), collega, broer of zus zijn die je er blij mee kunt maken. Je kunt onze Bambook notitieboeken ook bekijken in één van de fysieke winkels. Kijk hier of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit.

Tips voor linkshandig schrijven

Het is misschien even wennen, maar een uitwisbaar notitieboek is zeker ook geschikt voor linkshandigen! Geen flashbacks naar het vulpentrauma van de basisschool.. We hebben nog een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat jij ook vlekkeloos gebruik kunt maken van je nieuwe Bambook:

  • Kies voor een notitieboek met ringband aan bovenkant. Zo zit er niets in de weg tijdens het schrijven.
  • Slow down! Pas je schrijftempo aan en neem korte schrijfpauzes zodat de inkt genoeg tijd heeft om te drogen.
  • OF gebruik je uitwisbare schrift voornamelijk voor snelle aantekeningen of lijstjes. Het intensieve schrijfwerk doe je digitaal.
  • Draai je boekje een kwartslag naar links zodat je hand boven de geschreven letters blijft.
  • Houd de pen hogerop vast, zodat je vinger niet in de weg zit.

 

 

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews