Bambook Autism

Bambook als je autisme hebt: het verhaal van Chantal

Plannen en Autisme:

Hoe Een Bambook Chantal helpt
Chantal (26) gebruikt een Do-Book: vanwege haar autisme een echte uitkomst. Zo kan ze goed overzicht houden over haar planning. Vandaag neemt ze je mee in haar verhaal waarom Bambook zo goed werkt!
Chantal Bambook
Even voorstellen

“Mijn naam is Chantal, ik ben 26 jaar en momenteel heb ik geen vaste baan omdat ik chronisch ziek ben. Wel ben ik sinds kort gestart als UGC creator om toch vanuit huis wat te kunnen bijverdienen.” Op haar Instagramaccount @puurchantal deelt ze openhartig over duurzaamheid, en haar leven met autisme en ME.

Een miniversie

We zijn natuurlijk direct nieuwsgierig waar Chantal Bambook van kent.”Ik zag Bambook regelmatig voorbijkomen op mijn socials. Daarbij hebben wij al wel eens een miniversie gehad uit een kerstpakket, deze gebruikt mijn vriend.” 

Overzicht en structuur

Chantal koos zelf voor het Do-Book: “Het leek mij handig om wat meer overzicht te kunnen creëren in mijn weken. Voor mij werkt het namelijk fijn als ik een duidelijke structuur neerzet en overzicht heb van wat ik nog allemaal moet doen die week.” 

Do Book autisme plannner
Wereld autismedag 2024

Dinsdag 2 april 2024 is het Wereld Autismedag; de dag waarop er meer bewustwording wordt gevraagd voor autisme binnen onze samenleving.

Bambook als autisme planner

En dat supporten we graag! Bambook is een uitkomst en ideale tool voor structuur en focus, zodat met nét dat extra overzicht ook mensen met autisme in hun dagelijks leven zonder stress beleven.

Voorheen vulde Chantal zo nu en dan een planner in, “Maar niet standaard elke week. Ik deed dit in een simpele weekplanner op papier. Vaak schreef ik hier alleen mijn afspraken op en verder geen taken.”

Zonde van het papier

Dus die simpele papieren weekplanner bleek toch niet de oplossing. “Omdat ik veel bezig ben met duurzaamheid, vond ik het vooral zonde van het papier wat ik gebruikte. Ook omdat ik soms een planning maakte en er dan verder niet veel naar omkeek.” Gevolg: met de planning werd weinig gedaan - het papier belandde in de papierbak. 

Een maand vooruit plannen: Do-Book als hulpmiddel voor autisme

Waar Chantal haar Do-Book voor gebruikt? “Ik plan aan het begin van de maand al mijn afspraken in bij het maandoverzicht. Vervolgens vul ik bij de week die het is en de week erna mijn afspraken in met tijden erbij.” Hierdoor heeft ze direct duidelijk in een overzicht hoe druk haar week is. 

“Als dat goed is ingevuld kijk ik wat er allemaal op mijn to do lijstje staat en plan ik deze ook in bij de dagen. Zo heb ik per week een duidelijk overzicht met wat ik te doen heb.

Gezien ik geen vaste baan heb gaat dit vaak om persoonlijke afspraken en to do’s. Nu ik weer ga proberen wat te werken komen ook deze taken hierin te staan.” 

Do-Book als hulpmiddel voor autisme

€ 29,99
Een uitkomst en ideale tool voor structuur en focus.
Do-Book: verschillende paginatemplates voor je planning

Chantal gebruikt haar Do-Book inmiddels dagelijks om in haar planning te kijken. “Vaak gebruik ik de to do lijst en de notitie pagina’s ook elke week wel.”

De Bambook app

“Voor mij is het nummer 1 pluspunt de duurzaamheid. Daarbij vind ik het handig dat je foto’s kunt maken met de app en hierdoor je notities kunt bewaren op je telefoon. Het geeft mij een handig overzicht van mijn week.”

Je Bambook schoonmaken

“Ik was verrast over hoe makkelijk het schoon te maken is en hoe fijn het schrijft. Ik had gedacht dat dit wel even wennen zou zijn maar dat is dus helemaal niet zo.” Meer weten over hoe een uitwisbaar notitieboek werkt? Ontdek het hier >

Do-book for autism
Pietje precies

“Voor mij persoonlijk vind ik het fijn om duidelijke structuur te hebben en goed te weten waar ik aan toe ben. Dat kan ik dus met Bambook erg gemakkelijk visueel maken. Ook is het fijn dat als ik een foutje maak ik het makkelijk kan verbeteren, ik ben nogal een pietje precies.”

 

Maak net als Chantal je planning visueel met Bambook.

The best autism planner
“Ik zou het Do-book aanraden aan iedereen die nog ouderwets papier gebruikt. Als je niet graag online werkt maar met een pen aan de slag wilt is dit echt een ideale duurzame oplossing.”
Chantal Do-book
Chantal

Genoeg redenen om te switchen als het aan Chantal ligt. Zo zie je hoe één eenvoudige verandering - van papier naar Bambook - een wereld van verschil kan maken in het creëren van structuur en overzicht. Én niet te vergeten: hoeveel papier je bespaart met planningen die je toch niet gebruikt. 

Benieuwd naar hoe jij met Bambook je dromen en doelen elke dag waarmaakt? Ontdek het vandaag en doe hier de gratis test welke Bambook bij jouw wensen past.

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews