Winkelmand
Over ons

Missie van Bambook

Leer ons verhaal kennen.
Stacked Bambook notebooks
Bambook notebook assortment
Bambook notebooks
Bambook founders at the start of the company. Winning a their first and selling Bambooks at their university

Het ontstaan van Bambook

Hoe het allemaal begon

Bij Bambook willen we de voordelen van papier behouden en de nadelen door de shredder gooien. In 2014 kreeg dit idee de vorm van een notitieboek met whiteboard papier dat uitwisbaar en eindeloos opnieuw te beschrijven is. Geen volgepropte prullenbakken, geen ezelsoren, geen rondslingerende papiertjes, maar wél: een bijdrage leveren aan het herstel van het klimaat en de ecosystemen.

Voor ons… is dit nog maar het begin. Ons doel is uiteindelijk om voor alle papieren schrijfwaren een klimaat positief alternatief aan te bieden, zodat miljoenen mensen wereldwijd kunnen blijven schrijven, maar dan zonder de planeet verder te belasten.

Maar genoeg over ons. Wij zijn niet het belangrijkste in dit verhaal... Dat ben jij! Alleen samen kunnen we van ons duurzame alternatief de nieuwe norm maken.

De missie van Bambook

Waarom we doen wat we doen
Bambook hardcover versus paper notebook with paper waste
01
Samen stoppen we onnodige papierverspilling

Slimmer schrijven naar een betere planeet

Het is tijd voor het volgende hoofdstuk. Of eigenlijk nog beter: het oude wissen en de pagina's steeds opnieuw gebruiken! We willen mensen en bedrijven helpen duurzame keuzes voor onze planeet te maken. We begrijpen dat je zoekt naar de juiste balans tussen het beste voor jezelf en het beste voor de planeet. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je niet hóéft te kiezen. Met Bambook kun je blijven schrijven zoals je gewend bent en tegelijkertijd het juiste doen voor het milieu.

Woman planting trees in Madagascar
02
1 product = 1 boom

Samen gaan we ontbossing tegen

Ondanks het digitale tijdperk waarin we nu leven is schrijven niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Want door je gedachten vast te leggen, krijg je er meer grip op.
Inmiddels zijn we alleen wel de grip op ons papierverbruik verloren. De ontbossing, uitputting van grondstoffen en ook het energieverbruik van papierrecycling hakken erin. Dat willen wij veranderen! Daarom planten we voor elk verkocht product 1 boom op Madagaskar.

Woman at work in Bambooks Sheltered Workshop
03
Handgemaakt in onze maatwerkplaats

Jouw Bambook wordt lokaal en met de hand gemaakt

We zijn er trots op dat al onze producten met de hand worden gemaakt in onze Bambook maatwerkplaats in Ede, in Nederland. Jouw Bambook wordt met veel liefde en zorg in elkaar gezet door mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Met jouw aankoop creëer je nog meer werkgelegenheid en help je mensen carrière maken binnen hun mogelijkheden.

Fietskoeriers cyclist delivering Bambooks packages
04
Duurzaam verpakt en bij jou bezorgd

Impact maken op alle vlakken

Waar mogelijk (vrijwel alle grote steden in Nederland) bezorgen zij jouw Bambook lekker op z'n Hollands. Op de fiets! Op deze manier verzenden we jouw pakket duurzaam en reduceren we CO2-uitstoot. Daarnaast gebruiken we op maat gemaakte verzenddozen. Zo past jouw boekje perfect in de doos, is er minder opvulmateriaal nodig én hoeft minder vaak gereden te worden. Tring! Tring! Daar zal je je Bambook net hebben!

1.261.971

1.261.971

Bomen geplant

Hoera!

We hebben 1 miljoen bomen geplant!
Bambook planting site

Met jouw aankoop maak je de wereld weer een stukje groener en mooier. Voor elk verkocht product planten we 1 boom op Madagaskar. Dit doen we in samenwerking met Eden Projects. Door de jaren heen is meer dan 90% van het bos en regenwoud gekapt. Dit is een direct gevaar voor de biodiversiteit. Met ons herbebossingsproject dragen we bij aan het herstellen van Madagaskars ecosysteem en creëren we werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Maak kennis met het team

Onze Bambook-collega's
Bambook sheltered workshop

De echte helden

Ontmoet de Bambookers in onze werkplaats

Je Bambook is in zeer goede handen bij dit team van toegewijde Bambookers. Zij zijn degenen die de pagina's die jij hebt geselecteerd samenvoegen en met de hand inpakken voordat je Bambook door je brievenbus komt. We zijn dankbaar dat de werkplaats dicht bij ons kantoor is en we dus regelmatig op bezoek kunnen om alle liefde en zorg te zien die ze in hun werk steken.

We zijn er trots op dat ze deel uitmaken van het steeds groter wordende Bambook-team!

 

Bambook social enterprise

Impact first

Social enterprise

Bambook is een Social Enterprise. Dit betekent dat we als bedrijf de verantwoordelijkheid voelen om voor onze mensen en onze planeet te zorgen. Een Social Enterprise is een bedrijf waarvan het belangrijkste doel is om eerst een sociale en ecologische impact te hebben, in plaats van alleen winst te maken.

Openstaande vacatures

bij Bambook in Ede
Bambook office
Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 22 reviews