Bambook spelletjes blok
Terug naar de blog

7 manieren hoe je Bambook kunt gebruiken tijdens een spelletjesavond

Geplaatst in Bambook

Uitwisbaar scoreblok

Laat die gamenights maar komen!

Het is weer herfst: de bladeren vallen van de bomen, maar die in je Bambook blijven netjes zitten. Hoog tijd dus om deze te gebruiken! Helemaal nu de avonden donker en koud zijn maken we het thuis gezellig met een tafel vol spelletjes. Je Bambook kan daarbij niet ontbreken. Inspiratie nodig? In deze blog geven we je ideeën voor jouw volgende (on)uitwisbare spelletjesavond. Duurzaam en net zo leuk!

Deskbook bambook

Bambook Notepad: groot schrijven en tekenen

1. Pictionary

Oud maar goud: Pictionary! Hiervoor is de Bambook Notepad ideaal. Voordeel: het grote A4 formaat kan je zo rechtop op tafel zetten. Check, iedereen kan goed zien wat je tekent. Zit je tafel echt vol? Dan is het A3 formaat nog beter. Tot slot raden we je aan om voor het blanco binnenwerk te kiezen en de M stiften of de whiteboard stiften te gebruiken.

notepad bambook

Bambook Classic A4/A5/A6: templates uittekenen

2. Scoreblok

De standaard scoreblokken kun je eenvoudig natekenen in je Bambook notitieboek, bijvoorbeeld die van Yahtzee, Qwixx of Klaverjassen. Met het viltje achterop je pen wis je gemakkelijk de cijfers uit om het template weer opnieuw te gebruiken.

Ook is je Bambook Notebook ideaal voor het bijhouden van je score bij het sjoelen of estafette: je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Je gebruikt hem voor alle spellen waar je gemakkelijk meerdere potjes van speelt. Beverbende, Ligretto, Phase 10, Skipbo, Uno, Take5, maar ook jeu des boules of Kubb. Een A6 voor in je broekzak, een A5 voor als je iets groter wil schrijven of een A4 voor een gezamenlijk uitwisbaar scorebord. Kortom: je tovert je Bambook om in een universeel scoreblok omdat je de templates zelf tekent. Het is aan te raden om voor een geruit of dotted binnenwerk te kiezen, zodat je makkelijk strakke lijnen kan tekenen.

Yathzee Bambook
Beverbende Bambook

3. Puzzelen

Je kunt je Bambook ook gebruiken voor het oplossen van puzzles uit de krant, bijvoorbeeld. Bambooker Ruurd legt uit: 'Ik heb een raster gemaakt van 9x9 en gebruik dat voor voor de puzzels uit de krant. Zoals de "groter dan / kleiner dan" en de sudoku. Bij de eerste puzzel is dat omdat de vakjes in de krant veel te klein zijn. En bij de sudoku als de vakjes onleesbaar worden of ik een fout heb gemaakt. Gewoon lekker schrijven en met het viltje gummen!'

Newspaper puzzle
Ik gebruik mijn Bambook om puzzels uit de krant te maken. De vakjes zijn vaak te klein en worden onleesbaar als ik een foutje maak. Gewoon lekker schrijven en met het viltje gummen!
Ruurd de spelletjesman
Ruurd Bambooker

Bambook Flashcards: ontwerp je eigen spel!

4. 30 seconds

Een eigen versie maken van 30 seconds met inside jokes en onderwerpen die alleen jij en je vrienden weten? Gebruik de Flashcards en laat je creativiteit erop losgaan.

5. DIY: memory

Langzaam komen de feestdagen en het eind van het jaar in zicht. Een leuk idee; pak onze uitwisbare flashcards erbij en maak je eigen memory met als thema: herinneringen van afgelopen jaar. Combineer een gebeurtenis met een plaats, deze vormen een setje. Gegarandeerd een goed spel om samen mooie herinneringen van afgelopen jaar op te halen. De Bambook flashcards zijn al gelinieerd, dus je schrijft gemakkelijk en netjes! Mocht je handschrift niet zo mooi zijn, dan kan je ook symbooltjes tekenen. Gebruik onze s/m stiftenset voor vrolijke kleuren.

Bambook 30 seconds

Deskbook: leg hem voor je neer!

6. Boggle

Er zijn spellen waarin je tijdens het spel wat moet opschrijven. Boggle is er zo een! Hiervoor is ons Deskbook ideaal. Het smalle formaat leg je gemakkelijk voor je neer, zonder dat deze de hele tafel in beslag neemt.

7. Darten

Ook bij een klassiek potje darten komt je Deskbook goed van pas. De langwerpige vorm van het dart scorebord past hier goed in, doordat de ringband aan de bovenkant zit wanneer je hem verticaal voor je legt.

All notebooks and games

 

 

 

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews