Kantoor met Bambook
Terug naar de blog

Maak van kantoor een inspirerende plek

Geplaatst in Productiviteit

Terug naar kantoor?

Met deze 5 tips maak je van je kantoor een inspirerende vergader- en ontmoetingsplek

Na ruim een jaar thuiswerken mogen we weer wat vaker naar kantoor. Yes! (of denk jij juist “oh nooo!”). De verwachting is dat het kantoor meer een vergader-, inspiratie- en ontmoe­tings­plek wordt, en minder een plek om alleen achter je bureau te werken. Maar hoe zorg je voor een inspirerende omgeving waar creatieve en effectieve brainstormsessies tot stand komen? In deze blog delen we 5 tips die je direct in de praktijk kunt toepassen!

Lessen van de lockdown

Van de lockdown hebben we geleerd dat je geen 40 uur op kantoor hoeft te zitten om productief te zijn. Integendeel, we ervaren ook veel voordelen van thuiswerken:

  • Minder reistijd
  • Meer concentratie dan op het drukke kantoor
  • Meer zelfstandigheid

De andere kant van het verhaal is dat we het spontane gesprek bij het pruttelende koffiezetapparaat missen en het proosten op kleine (en grote) successen. Als je het aan ons bij Bambook vraagt, brainstormen we toch ook het liefst op kantoor. Of op een inspirerende plek in de natuur bijvoorbeeld. Who’s with us?

  • Geen vastlopend beeld tijdens een videocall, maar direct inhaken op dat geniale idee van je collega.
  • Geen kinderen of huisdieren die de meeting onderbreken.
  • En geen mensen die hun hele verhaal hebben gedaan terwijl ze per ongeluk nog op mute stonden.

Kantoor als ontmoetingsplek

De verwachting is dat we veel meer hybride gaan werken en het kantoor een plek wordt waar je samenkomt om te vergaderen en brainstormen, terwijl je thuis juist geconcentreerd achter je bureau kunt werken om je to-do lijstjes af te tikken.

5 tips om van je kantoor een inspirerende vergader- en ontmoetingsplek te maken

1. Zorg voor afwisseling

Verandering zorgt voor nieuwe ideeën en inzichten. Switch it up en nodig deelnemers uit een ander team uit voor een frisse blik of verplaats je brainstorm naar een externe locatie. Brainstorm je nog altijd op papier? Maak de switch naar duurzaam!

2. Werk in kleine groepen

Meer zielen, meer ideeën? Helaas gaat dat niet helemaal op. We vinden het vaak leuker om met anderen samen te brainstormen dan alleen. Logisch, het geeft energie. Een brainstormsessie is echter het meest effectief wanneer het aantal deelnemers wordt beperkt. In een grote groep hebben mensen het gevoel dat hun persoonlijke bijdrage minder opvalt en dat deze minder invloed heeft op het resultaat. Zorg er dus voor dat iedereen zich gehoord voelt. Dit draagt namelijk bij aan het verantwoordelijkheidsgevoel voor het vervolg.

3. Zorg voor de juiste tools

Een sessie houd je nooit alleen. Ons nieuwste product biedt uitkomst voor een interactieve brainstormsessie: de Flip-ever. Een stijlvolle en duurzame flip-over, die eindeloos herbruikbaar is. De vellen zijn gemakkelijk van de standaard af te halen en daardoor overal te gebruiken, bijvoorbeeld in groepjes aan tafel. Ideaal om gezamenlijk te mindmappen bijvoorbeeld. Klaar met de sessie? Scan de output in onze Bambook app en sla gemakkelijk op of deel met andere deelnemers.

4. Zorg dat iedereen zich goed inleest

Een goede brainstorm begint bij jezelf. Door je van tevoren goed in te lezen ben je je bewuster van je rol, komt er meer diversiteit in de input en krijgt iedereen de ruimte zijn of haar ideeën te laten spreken.

5. Muziek maestro!

Luister muziek waar je energie van krijgt voorafgaand aan de brainstorm. Zo ga je vol energie de brainstorm in! Check hier onze playlist met nummers waar wij energie van krijgen.

Hoe ziet samenwerken in het nieuwe normaal eruit voor jou? Laat het weten onder deze blog!
Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews