Vanwege Pasen is onze werkplaats gesloten op 1 april. Daardoor kan het zijn dat je jouw Bambook wat later in huis hebt. Bedankt voor je geduld!Vanwege Pasen is onze werkplaats gesloten op 1 april. Daardoor kan het zijn dat je jouw Bambook wat later in huis hebt. Bedankt voor je geduld!
Agenda
Terug naar de blog

Bambook agenda training

Geplaatst in Training

Yes!

Je agenda is binnen.

Tijd om aan de slag te gaan! Een agenda lijkt misschien geen uitleg nodig te hebben, maar wist je dat je je agenda waarschijnlijk helemaal niet zo efficiënt gebruikt? Lees snel verder voor onze 3 tips over hoe je jouw agenda gebruikt. Zo staat jouw beste week binnen de kortste keren voor de deur. Ding dong!

Bambookcalendars

Tip 1: wie is de planner?

Stel voor jezelf vast wat je gaat plannen.

Zakelijke afspraken? Privé? Plan je in de agenda alleen jouw afspraken, of toch ook voor die van je partner en de rest van je gezin? En dan de tweede vraag: wat zet je erin? Alleen harde deadlines? je dagplanning? alleen de moetjes of ook de activiteiten voor je ontspanning? Hierin is geen goed of fout, maar wel geldt: hoe meer focus, hoe beter.

Tip 2: zoek de verschillen

Koppel je agenda los van je to-do lijst!

Dit loopt al aardig snel door elkaar heen. Als we ieder mailtje en belletje inplannen in onze agenda, dan is het vragen om een grote wirwar én heel klein schrijven. Handig? Nee.

Voorbeeld:

Hoe schrijf je het niet in je agenda: Naar de markt, Anne bellen, taart bakken, bureau opruimen
Hoe schrijf je het wél in je agenda: van 14:00 - 16:00 aan to-do lijst werken


Zie je het verschil?

Je zou het zo kunnen zeggen: als je to-do lijst de boot is, is je agenda de kapitein. Een vol schip zonder kapitein komt nergens. Maar een kapitein op een schip die niet weet wat hij aan boord heeft, is inefficiënt. Maak dus de juiste keuzes, en begin met het maken van een to-do list. Op je to-do lijst bepaal je je prioriteiten. In je agenda kan je vervolgens bepalen hoe en wanneer je die prioriteiten uitvoert.

Plan ook echt een tijdsbestek waarin je allerlei kleine taken kan doen, waarvan je denkt dat het niet nodig is om te plannen. Het zijn juist die kleine taken die je dag propvol en chaotisch maken. En hierdoor verlies je gemakkelijk je focus. Even een mailtje of een belletje tussendoor, even naar de markt, even een taart bakken. 'Even'. Tip: probeer ook deze activiteiten in te plannen. 

AgendaBambook

Dankzij onze uitwisbare agenda

geniet jij ook nog eens van deze voordelen.
  • Niet krassen, maar wissen: je agenda blijft netjes & clean
  • Handige bladwijzer waardoor je super makkelijk de pagina's kunt vinden.
  • Afgeronde hoeken, geen ezelsoren
  • Stevig elastiek om je agenda heen
  • Leg je agenda open op tafel dankzij de ringband

Ontdek alle voordelen in deze blog. 

Tip 3: een kleurrijke week

Vind je ritme

Een goed ritme - daar kies je zelf voor. Altijd maar op de automatische piloot, dat eist op een gegeven moment ook zijn tol. Het kan zijn dat je er eens in de zoveel tijd achter komt dat je toch een beetje teveel hebt gedaan. Teveel van hetzelfde.

Oplossing? Label je activiteiten voor een goed evenredige week. Dit gaat verder dan alleen inspanning en ontspanning. Deel je week daarom in naar activiteiten van fysieke inspanning, mentale inspanning, fysieke ontspanning en mentale ontspanning.

Met de pennenset kan je ieder activiteit een kleur geven, zodat je snel genoeg ziet of je een goed gebalanceerde week hebt met een gelijke verdeling van alle kleuren.

Rood = fysieke inspanning
Zwart = mentale inspanning
Groen = fysieke ontspanning
Blauw = mentale ontspanning

Wees je bewust van hoe je weken eruit zien en welke invloed dat op jou heeft.

Kleurenagenda

Tijd om aan de slag te gaan.

Jij kan dit!

Heel veel succes met je planning, op naar een agenda die je jaar op jaar gebruiken kan, en die jou handvatten geeft voor een fijne week!

 

 

 

Betaal veilig bij Bambook
Onderscheidingen & awards
Wij verzenden jouw pakket duurzaam
Google Reviews 9/10 23 reviews