Onze missie

Waarom we doen wat we doen

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon…

Vacatures

We zoeken altijd nieuwe Bambookers!

ALLES VOOR BEDRIJVEN

Check hoe je met Bambook duurzamer kan werken

UITWISBARE NOTITIEBOEKEN

Een Bambook met eigen logo

STICK-ON WHITEBOARD VELLEN

Meetings zonder vellen papier te verspillenOnze missie

Waarom we doen wat we doen

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon…

Vacatures

We zoeken altijd nieuwe Bambookers!

 • Nederlands

  Productief vanuit huis: Thuiswerk tips van Team Bambook!

  5 min lezen

  Onder de vervelende omstandigheden van het virus COVID-19 werkt sinds kort een groot deel van Nederland vanuit huis. Consultants, accountmanagers, fysiotherapeuten, docenten en nog veel andere beroepen doen hun meetings, brainstorm, afspraken vanuit huis.

  Maar hoe productief ben je eigenlijk nu je thuis werkt? Kan je je nog wel concentreren met je kinderen rennend om je heen? Of wanneer er allerlei andere verleidingen op de loer liggen? Het Bambook team heeft voor jou een aantal handige “thuiswerk tips” op een rijtje gezet.

   

  Lopend naar je werk
  Loop naar je werk! Maak je ‘s ochtends klaar alsof je naar je werk gaat; douchen, tandenpoetsen, nette kleren aan en als je er klaar voor bent trek je je jas aan en loop je een blokje om. Als je dan weer thuis aankomt ben je klaar om te gaan en heb je een mindset van ‘aan het werk gaan’.

  To-do lijstje
  Maak aan het begin van de dag een to-do lijstje die je kan afvinken. Door elke keer een taak af te vinken krijg je een voldaan gevoel en weer een nieuwe energieboost. Gebruik bijvoorbeeld ons Bambook Do-Book, de whiteboard pagina’s zijn zorgvuldig samengesteld voor maximale efficiëntie.

  Maak je huisgenoot je nieuwe collega
  Werk je samen met 1 of meerdere personen in 1 huis? Stem je video calls op elkaar af en neem samen soms een moment de tijd om even koffie/thee te drinken. Het is tenslotte je nieuwe collega! In plaats van urenlang kletsen bij de koffie-automaat met je collega van de tweede verdieping doe je dit nu gewoon met je huisgenoot, partner of familielid.

  Lekker zitten of staan
  Zorg voor een comfortabele werkplek en een goede stoel kan dus niet ontbreken. Zorg dat je rechtop zit in een actieve houding voor meer productiviteit. Niet iedereen heeft thuis zo’n super gave standing desk, maar wij hebben voor jou de DIY versie van de standing-desk! Eenvoudig in elkaar te zetten met boeken en/of speldozen.

  Noise cancelling headphones
  Wel of geen kinderen, gebruik noise cancelling headphones. Even afsluiten van alles om je heen en gaaaan!

  Creëer ruimte in je hoofd en op je werkplek
  Ruim aan het einde van de dag je werkplek op, vooral als je geen aparte werkkamer hebt. Op deze manier wordt je niet de hele dag geconfronteerd met je werk en is niet alleen je werkplek opgeruimd maar ook je hoofd.

  Wij hopen je dat er wat aan hebt en dat deze tips het wat makkelijker maken om ook thuis productief te zijn! You can do this. Succes!

  Je winkelmand