presenteren flip-ever
Methodes om te

Presenteren met je Flip-ever

zonder papierverspilling!
presentatie flip-ever

Check, je Flip-ever is er!

Al een mooie plek gevonden?

Gaaf dat je de duurzame switch hebt gemaakt. In deze korte training nemen we je mee in hoe jij het maximale uit je Flip-ever haalt tijdens het presenteren. Laat die papierloze meetings maar komen!

1. Installeren

Bevestig de Flip-ever houder in de standaard. Klaar voor de start? Rijd de standaard naar een fijne plek om je presentatie te geven en zorg dat er rondom de Flip-ever genoeg ruimte is om te staan.

2. Voorbereiding

Een goede voorbereiding, is… juist. Dus: bedenk van te voren wat en wanneer je wil schrijven of tekenen op de Flip-ever. Twee opties:

3. Van tevoren

Het kan fijn zijn om van tevoren al wat vellen te beschrijven of modellen uit te tekenen. Dit bespaart tijd en zorgt dat je gelijk met je verhaal kan beginnen.

Live

Soms zet het je presentatie juist kracht bij om op het moment zelf te schrijven of te tekenen. Het houdt je publiek betrokken en geeft jezelf wat adem- en denktijd tussen het praten door.

Flipe-ever presentatie

4. Aantal vellen

Houd er rekening mee dat er zeven vellen in de Flip-ever houder zitten. Mocht je meer vellen nodig hebben, dan kan je natuurlijk je gebruikte vellen wissen en opnieuw gebruiken. Tel het uit zodat je niet tekort komt halverwege je verhaal en onverhoopt moet wissen wat je nog terug wil zien.

5. Stiftenset

Wel zo handig: zorg dat je stiftenset in de buurt ligt. Check of het de juiste kleuren zijn en of ze het allemaal wel doen. En - just to be sure - pas op dat je niet per ongeluk een permanent marker te pakken hebt.

6. De Bambook app

Wanneer je publiek de Bambook app download, kunnen ze tijdens je presentatie in drie klikken je Flip-vellen inscannen en opslaan.

7. Schrijven & tekenen

Nummer één tip: niet met je rug naar het publiek staat tijdens je presentatie. Toch gebeurt dat al snel wanneer je aan het schrijven of tekenen bent. Ga naast de standaard staan en probeer vanaf die plek te schrijven en tekenen. Schijf groot genoeg en duidelijk. Niet zo goed in tekenen? Gebruik voor de rechte lijnen een liniaal. Voor overige tekeningen en icoontjes is het handzaam om van tevoren een voorbeeld op te zoeken.

Uitwissen Flip-ever

8. Dynamisch

Yes, hét grote voordeel van de Flip-ever: hij is ideaal voor een dynamische en interactieve presentatie. Wist je dat het publiek je verhaal beter onthoudt wanneer jij tijdens het praten schrijft, wist en tekent met verschillende kleuren? Ze gebruiken meerdere hersenhelften en in plaats van aanhoren zijn ze actief aan het luisteren. Het wissen van de vellen gaat trouwens eenvoudig met een licht vochtige microvezeldoek. Ligt die al binnen handbereik? Een easy tool om je presentatie extra interessant te maken zijn onze uitwisbare sticky notes. Je kan ze tijdens het presenteren op je Flip-ever vel plakken en verschuiven. Hiermee bouw je je verhaal letterlijk op - in plaats van een volgende slide voeg je een sticky note toe.

9. Interactief

Meeschrijven met het publiek maakt de presentatie direct interactief. Net zo leuk: het publiek in de benen laten komen - mits je genoeg tijd én ruimte vooraan hebt. Wanneer er een tafel beschikbaar is heb je zelfs de mogelijkheid om een vel op tafel te leggen, mocht je meerdere vellen tegelijk willen presenteren. Input verzamelen vanuit de zaal gaat snel en efficiënt met sticky notes die je vervolgens op het vel plakt. Door gebruik te maken van de vier verschillende kleuren (geel, groen, oranje en blauw) kan je input verzamelen in verschillende categorieën of in verschillende rondes.

10. Wissen

Presentatie klaar? Geen gedoe met een volle prullenbak of een papierversnipperaar. Je pakt je microvezeldoek en in een handomdraai is je Flip-ever weer schoon. AGV proof en zero waste. En jij kan snel door naar de borrel. Win-win!

 

Pay safely at Bambook with
Awards and recognitions
Sustainable delivery
Google Reviews 9/10 23 reviews