BAMBOOK PLANT NIEUWE BOMEN, JIJ OOK?

Groot nieuws! Vanaf vandaag werken we samen met Eden Reforestation Projects. Wij planten voor elk verkocht product een nieuwe boom. Wil jij ook weten hoe je aan een betere wereld werkt? Lees snel verder!

WAAROM BOMEN?

Het is bekend dat ontbossing voor veel problemen zorgt. Eden Reforestation Projects biedt een bijdrage aan het verminderen van de problemen door nieuwe bomen te laten planten. Het planten van de nieuwe bomen doen lokale dorpsgenoten uit projectgebieden die niet of nauwelijks inkomen hebben. Zo krijgen gezinnen in gebieden waar armoede heerst weer inkomen. Het is beinvloed dus zowel mens als natuur.

Wat is de toegevoegde waarde om dit te doen? Bomen zijn erg belangrijk voor de gezondheid van mensen en dieren. Bomen zuiveren de lucht, waterbronnen, beheersen overstromingen en erosie en zijn ze ook belangrijk in de landbouw. Ze voeden de grond waardoor vruchtbare landbouwgronden terugkomen. Hierdoor ontstaat weer nieuwe werkgelegenheid wat de lokale bevolking weer ten goede komt. Kortom, we kunnen niet genoeg bomen hebben op aarde!

DE TERUGKEER VAN OLIFANTEN IN NEPAL

Een mooi voorbeeld van de impact van bomen is het project in Nepal. Dieren verlaten ontboste gebieden als gevolg van te weinig voedsel en drinken. Zo waren in Nepal voor een decennium lang geen olifanten te vinden. Gelukkig werkt Eden Reforestation Projects al drie jaar in een aantal gebieden in Nepal. In slechts drie jaar tijd zien ze weer sporen van dieren! Het grootste voorbeeld is de terugkeer van de olifant. Zo zie je maar weer wat voor groots effect bomen hebben op de natuur.

WAAR WIJ IN GELOVEN

We geloven dat we ontbossing en papierverspilling tegen kunnen gaan, door producten te maken die eindeloos meegaan. Daarom gaan wij de samenwerking aan met Eden Reforestation Projects. Voor ieder item dat je bij ons aanschaft, planten lokale dorpsgenoten uit projectgebieden een nieuwe boom. Het leuke hiervan is dat deze bomen weer zaden geven voor nieuwe bomen, waardoor de impact van jouw bestelling deze lokale bevolking nog jaren lang ten goede komt.

Het kopen van een Bambook product is een toegevoegde waarde voor de aarde en nu wordt er ook nog een boom geplant bij elke nieuwe aankoop. Een win-win situatie dus!

Jij kan de natuur én de mensheid verder helpen door een Bambook te kopen. Zoals Eden Projects zelf mooi zegt: ‘Together we are planting hope’. Doe jij ook mee?

Wil je nog meer weten over dit initiatief? Neem eens een kijkje op de website van Eden Projects of kijk hiernaast het filmpje!

Meer lezen over onze missie? Klik dan hier.

 

0
Je winkelwagen