ONZE IMPACT

Bambook draagt bij aan een betere wereld

We proberen bij te dragen aan een betere wereld op de gebieden waar we invloed hebben. Er is een aantal dingen die je hierover moet weten:

PRODUCTIE

We proberen steeds meer duurzame grondstoffen in onze producten te verwerken. Dit is terug te zien in de omslagen welke gemaakt zijn van bamboe (karton). Daarnaast is onze stift te hergebruiken en is deze gemaakt van gerecycled materiaal. De gebruikte materialen zijn allemaal milieu gecertificeerd.

PERSONEEL

Onze producten worden handmatig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, Deze werknemers hebben hierdoor een passende dagbesteding waar ze een eerlijk salaris voor ontvangen.

PLAATS

Om op een snelle en eerlijke manier onze producten te maken hebben we er bewust voor gekozen de producten zoveel mogelijk in Nederland te laten maken. Bambook producten zijn dus veelal ‘Made in Holland’.

CO2-UITSTOOT

Wanneer je iets besteld bij Bambook wordt hier CO2 voor uitgestoten. Zowel voor de productie als voor de verzending. We compenseren deze CO2-uitstoot door het planten van bomen. Dit doen we in samenwerking met de organisatie ‘Trees for all’. 

IMPACT

Bambook Trees
0
BOMEN GEPLANT
Bambook Verzending
0
CO2 NEUTRAAL VERZONDEN PAKKETTEN
Bambook Co2 tonnen
0
TON CO2 GECOMPENSEERD

Niet overtuigd van de impact van bomen tegen Co2 uitstoot? Bekijk het filmpje en laat je verwonderen.

Duurzame verzending

Fietskoeriers.nl is de meest duurzame pakketbezorger van Nederland en fietst in alle grote steden. Buiten de steden geven we de pakketjes mee met Redjepakketje. Handig, want dan hoeft Fietskoeriers.nl geen auto’s aan te schaffen en kunnen we doen waar ze goed in zijn; fietsen. Bambook werkt samen met fietskoeriers om de verkeersdrukte in de stad te verminderen en de uitstoot van CO2 tot een te minimum beperken. Mocht het toch nodig zijn om je pakketje te versturen met een normale koerier, dan compenseren we deze CO2 uitstoot natuurlijk gewoon. De verzending van je bestelling wordt dus geheel duurzaam gedaan!

Informatie over je verzending via Fietskoeriers

Vóór 10:00 uur besteld = vanavond in huis (in de grote steden.Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Enschede, Heerhugowaard, Hilversum, Rotterdam, Zutphen, Almere, Amsterdam, Breda, Deventer, Groningen, Helmond, Lelystad, Tilburg, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Eindhoven, Haarlem, Hengelo, Nijmegen en UtrechtBezorging vindt standaard plaats op werkdagen tussen 18:00 uur en 22:00 uur. Laat uw bestelling dus niet op uw werk afleveren, maar geef gewoon uw woonadres op als afleveradres.

Niet thuis? Wijzig je bezorglocatie tot het laatste moment
Bent u niet thuis op het aangekondigde bezorgmoment? Via de klantenservice van Fietskoeriers.nl kunt u al voordat de bezorger voor een dichte deur komt te staan een nieuwe bezorgafspraak maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een nieuwe bezorgdatum afspreken, of een ander adres opgeven. Handig toch? De klantenservice is van 08:00 uur tot 22:30 uur te bereiken via WhatsApp, live chat en telefoon.

Bambook voor duurzame bezorging
Bij Bambook vinden we het belangrijk dat onze pakketjes op een duurzame manier worden bezorgd. Daarom verzenden wij onze pakketjes via Fietskoeriers.nl. Fietskoeriers.nl is de duurzaamste en meest klantvriendelijke pakketbezorger van Nederland. Alle pakketjes in de stad worden bezorgd door professionele fietskoeriers. De pakketjes buiten de stad worden meegegeven aan Redjepakketje. Zij leveren CO2-neutraal. Redjepakketje is goed in de lange afstanden en de fietskoeriers zijn perfect voor de steden. Een mooie combinatie waardoor wij met recht mogen zijn dat onze pakketjes bezorgd worden op de meest duurzame manier.