ONZE IMPACT

Bambook draagt bij aan een betere wereld

We proberen bij te dragen aan een betere wereld op de gebieden waar we invloed hebben. Er is een aantal dingen die je hierover moet weten:

PRODUCTIE

We proberen steeds meer duurzame grondstoffen in onze producten te verwerken. Dit is terug te zien in de omslagen welke gemaakt zijn van bamboe (karton). Daarnaast is onze stift te hergebruiken en is deze gemaakt van gerecycled materiaal. De gebruikte materialen zijn allemaal milieu gecertificeerd.

PERSONEEL

Onze producten worden handmatig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, Deze werknemers hebben hierdoor een passende dagbesteding waar ze een eerlijk salaris voor ontvangen.

PLAATS

Om op een snelle en eerlijke manier onze producten te maken hebben we er bewust voor gekozen de producten zoveel mogelijk in Nederland te laten maken. Bambook producten zijn dus veelal ‘Made in Holland’.

CO2-UITSTOOT

Wanneer je iets besteld bij Bambook wordt hier CO2 voor uitgestoten. Zowel voor de productie als voor de verzending. We compenseren deze CO2-uitstoot door het planten van bomen. Dit doen we in samenwerking met de organisatie ‘Trees for all’. 

IMPACT

Bambook Trees
0
BOMEN GEPLANT
Bambook Verzending
0
CO2 NEUTRAAL VERZONDEN PAKKETTEN
Bambook Co2 tonnen
0
TON CO2 GECOMPENSEERD

Niet overtuigd van de impact van bomen tegen Co2 uitstoot? Bekijk het filmpje en laat je verwonderen.