VERSCHIL WORDT GEMAAKT IN MADAGASKAR

Ontbossing is een groot probleem in veel landen. Daarom zijn we met Bambook een samenwerking aangegaan met Eden Reforestation Projects. Voor elk item dat jij koopt bij Bambook planten lokale dorpsgenoten een boom in Nepal, Haïti, Indonesië, Ethiopië en/of Madagaskar. Maar wat voor impact heeft dat nu precies? Lees verder om die impact te zien in Madagaskar.

Alweer een tijd geleden, plaatste de IUCN  in de media een lijst met bedreigde diersoorten. Voor Madagaskar was dit schokkend nieuws, want maar liefst 48 procent van de zoogdieren daar werd met uitsterven bedreigd. Bijna de helft van de unieke en zeldzame dieren van Madagaskar leven op de rand van uitsterving. Eén daarvan woont in de bossen van Madagaskar, namelijk de Maki.

Sinds de komst van de mensen ruim 2000 jaar geleden, zijn er op het eiland zeker 15 Maki-soorten uitgestorven. De twee belangrijkste redenen dat deze prachtige dieren verdwenen zijn, zijn door stroperij en ontbossing. Vele bossen zijn gekapt om houtskool mee te maken. Daardoor houden de Maki’s letterlijk vast aan de laatste takken hoop, wachtend op hun redding.

Gelukkig is Eden Reforestation Projects in Madagaskar om dieren zoals de Maki te helpen. Door de ‘Employ-to-Plant’ methode huren ze lokale dorpsgenoten in om bomen te planten om ontbossing tegen te gaan. Al meer dan 178 miljoen bomen zijn geplant in Madagaskar! Door het herstellen van de bossen, worden veilige woonplekken gecreëerd voor de Maki’s en voor de andere bedreigde diersoorten in Madagaskar.

 

Meer weten over Eden Reforestation Projects en wat zij doen? Check de site www.edenprojects.org

 

0
Je winkelwagen